luni, 21 mai 2012

2004 - Jocurile Olimpice de vara de la Atena



2004 - Jocurile Olimpice de vara de la Atena
Răzvan Florea a cucerit medalia de bronz în proba de 200 m spate din cadrul întrecerilor olimpice de nataţie de la Atena, fiind cronometrat cu timpul de 1:57,56 (nou record naţional). A fost învins de americanul Aaron Peirsol 1:54,95 (după ce acesta a fost iniţial descalificat pentru o întoarcere neregulamentară, însă recalificat mai apoi) şi austriacul de origine sârbă Markus Rogan (1:57,35).
Gimnasta română Nicoleta Daniela Sofronie s-a clasat a 5-a în concursul olimpic de individual compus la gimnastică, cu punctajul de 37,948. Oana Ban, una dintre favoritele la titlul absolut, a fost retrasă din concurs de către antrenorii Octavian Belu şi Mariana Bitang, cu doar jumătate de oră înainte de începerea competiţiei, datorită unei accidentări la gleznă, survenite în timpul concursului pe echipe, când lucra la sol. Pe prima treaptă a podiumului s-a urcat americanca Carly Patterson (38,387), urmată de rusoaica în vârstă de 25 de ani Svetlana Khorkina (38,211) şi chinezoaca Nan Zhang (38,049).
În concursul masculin de individual compus la gimnastică artistică, din cadrul Jocurilor Olimpice de vară de la Atena, sportivul român Ioan Suciu a ratat cu numai 99/1000 medalia de bronz. În schimb, principalul favorit român în această probă, Marian Drăgulescu, s-a clasat pe locul 8 cu 57,323. Titlul olimpic a fost câştigat de americanul Paul Hamm, urmat de sud-coreeni Kim Dae-Eun şi Yang Tae-Young.
Răzvan Florea a obţinut calificarea în finala de 200m spate, în cadrul concursului olimpic de nataţie de la Atena, cu al patrulea timp (1:58,20), după ce s-a clasat al doilea în semifinala în care a evoluat. Simona Păduraru s-a calificat în finala probei feminine de 800 m din cadrul JO, clasându-se pe locul 3 în seria sa preliminară. Camelia Potec, a ratat calificarea în finală pe care şi-o dorea foarte mult, ocupând doar poziţia a 4-a în seria în care a evoluat. Specialistul român în procedeul fluture, Ioan Gherghel a ratat calificarea în finala la 100m fluture, după ce s-a clasat al 8-lea (ultimul) în seria sa.
Echipajul feminin de dublu vâsle - categorie uşoară al României (format din Constanţa Burcică şi Angela Alupei) a câştigat prima semifinală din concursul olimpic de canotaj de la Atena. S-au mai calificat în finală din aceaşi semifinală Olanda, Germania şi SUA.
Echipajul feminin de 8+1, a reuşit să învingă în recalificări, în concursul olimpic de canotaj, şi va avea acces în finala acestei probe.
Înotătorea Camelia Potec a câştigat finala la 200m liber, învingând marile favorite ale acestei probe, Federica Pellegrini (ITA), Solenne Figues (FRA) şi Franziska van Almsick (GER), cu timpul 1:58,03. Ioan Gherghel a obţinut locul 5 (1:56,10) în proba de 200m fluture, iar Beatrice Câşlaru (29 ani) s-a clasat pe locul 8 (ultimul) în proba de 200m mixt (2:15.40).
Echipa feminină de gimnastică a României a obţinut medalia de aur în concursul pe echipe de la Atena, învingând cu punctajul 114,283 Statele Unite (113,584) şi Rusia (113,235) şi apărându-şi astfel titlul olimpic câştigat la Sydney cu echipă complet schimbată.
La scrimă, Cătălina Cheorghiţoaia a obţinut locul 4 la categoria spadă, după ce a fost învinsă cu acelaşi scor (7-15) de către americancele Mariel Zagunis în semifinale şi Sada Jacobson în lupta pentru medalia de bronz.
Echipa masculină de gimnastică a obţinut medalia de bronz în concursul olimpic pe echipe, fiind învinsă de Japonia şi Statele Unite la ultimul aparat (bară). A fost prima medalie obţinută de delegaţia României la aceste Jocuri Olimpice.
Sportivi români Camelia Potec, Ioan Gherghel şi Beatrice Câşlaru s-au calificat în finalele la 200m liber, 200m fluture şi respectiv 200m mixt în concursul olimpic de nataţie.
Înotătorul Răzvan Florea s-a clasat pe locul 7 în finala probei de 100 m spate din cadrul concursului olimpic de nataţie de la Atena. Finala a fost câştigată de japonezul Tomomi Morita.
Echipajul feminin de 8+1 al României s-a clasat pe locul 2 în prima serie a concursului olimpic de canotaj academic de la Atena, urmând să evolueze în recalificări. Seria a fost câştigată de echipajul Statelor Unite, cu timpul de 5min56sec55/100, urmat de cel al României (5min56sec77/100) şi cel al Germaniei (3sec20/100). Prima clasata s-a calificat direct in finala probei, restul echipajelor vor trage in recalificari.
Înotătoarea română de la clubul Steaua Camelia Potec (antrenată de Doina Sava) s-a clasat pe locul patru în finala probei de 400 m liber, din cadrul concursului olimpic de nataţie de la Atena. Cursa a fost câştigată de înotătoarea franceză Laure Manaudou, care a adus prima medalie de aur pentru Franţa la această Olimpiadă.
Echipa masculină de gimnastică a României (Marius Urzică, Marian Drăgulescu, Ioan Suciu, Dan Potra, Răzvan Şelariu şi Daniel Popescu) s-a clasat a treia în concursul pe echipe de la Atena, la sfârşitul calificărilor, urmând să participe în finala. Cu un punctaj de 230,019 puncte a fost devansată de Japonia 232,134 puncte şi SUA 230,419 puncte.
Echipa feminină de gimnastică a României a obţinut cel mai bun punctaj în concursul pe echipe de la Atena, după întrecerile din primele două grupe, devansând SUA - 151,848 puncte şi Rusia - 149,420 puncte. Întrecerile din ultimele două grupe se desfăşoară în seara zilei de azi (duminică). Finala pe echipe are loc marţi 17 august.
Aur
  • Georgeta Damian şi Viorica Susanu - canotaj, două rame
  • Angela Alupei şi Constanţa Burcică-Pipotă - canotaj, două vâsle cat. uşoară
  • Aurica Bărăscu, Georgeta Damian, Rodica Florea, Liliana Gafencu, Elena Georgescu, Doina Ignat, Elisabeta Lipă, Ioana Papuc şi Viorica Susanu - canotaj, 8+1
  • Cătălina Ponor - gimnastică, bârnă
  • Cătălina Ponor - gimnastică, sol
  • Monica Roşu - gimnastică, sărituri
  • Cătălina Ponor, Silvia Stroescu, Oana Ban, Daniela Sofronie, Monica Roşu şi Alexandra Eremia - gimnastică, echipe
  • Camelia Potec - nataţie, 200m liber
Argint
  • Marian Oprea - atletism, triplusalt
  • Ionela Târlea - atletism, 400 metri garduri
  • Daniela Sofronie - gimnastică, sol
  • Marian Drăgulescu - gimnastică, sol
  • Marius Urzică - gimnastică, cal cu mânere
Bronz
  • Maria Cioncan - atletism, 1.500 metri
  • Ionuţ Gheorghe - box, cat. uşoară (64 kg)
  • Alexandra Eremia - gimnastică, bârnă
  • Marian Drăgulescu - gimnastică, sărituri
  • Marius Urzică, Marian Drăgulescu, Ioan Suciu, Dan Potra, Răzvan Şelariu şi Daniel Popescu) - gimnastică, echipe
  • Răzvan Florea - nataţie, 200m spate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu